• Flickr Social Icon
  • Facebook Social Ikon

© 2019  by  svein ivar ask

Svein Ivar Ask jobbet som tannlege til han ble 70, mens han på fritiden tok kurser i oljemaling, akvarellmaling og akt-tegning. Inspirasjonen den gang var  1800-tallets norske malere og de tidlige hollandske malere - alle var opptatt av lyset.

 

I 2011 deltok han på en workshop med Morten Krogvold - en av Norge's mest kjente fotografer - og etter dette har det stort sett bare blitt foto.            

 

De siste årene har han brukt mye tid på Photo Art, definert som « å gi fotografier en kunstnerisk behandling for å skape noe  nytt og annet enn det opprinnelige fotografiet". Dette kan være i det man tar bildet, eller det kan være ved å bruke forskjellige kunstneriske manipulative teknikker på bildet etterpå.  Bildene er vanligvis satt sammen av flere fotografier og teksturer.  Måten å tenke på når man bygger opp  bildene ligner mye på den måten en maler ville bygge opp et oljemaleri.

 

Svein Ivar Ask har vært representert på flere utstillinger i Norge. To av bildene hans ble valgt ut til å delta på  det Norske Landslaget til  27. FIAP Color Biennal / Creative i 2017, og et av hans bilder ble invitert til å delta på  The International Exhibition of Visionary Art i Genoa, Italia  i November 2018.

I 2019 fikk han en Sølvmedalje i Nordic PhotoChampionship - Tema: Farve.

Han er medlem av en gruppe av Photo Artists kalt Awake- og gjennom denne gruppen er flere av hans bilder til salgs i det USA-baserte galleriet  ArtBoja.com.

 

Inspirasjonen kommer fremdeles fra "lysets malere" , men nye teknikker som ikke var tilgjengelige for disse malerne gir nye muligheter - og utfordringer - og et ønske om å lage ny kunst.

                           

I USA : Gå inn på  ArtBoja :  www.artboja.com/art/0xi3d8/ 

Ellers i verden  - Bruk denne nettsiden. Du kan også se på  www.society6.com/sveinivarask